De kogel is door de kerk

De kogel is door de kerk: we zoeken het hogerop. In letterlijke zin. 

Na veertig heel fijne jaren aan het Hoogeveense Mantinghplein, gaan we verkassen.

We waren al een tijdje op zoek naar een appartement. Tot vorige week zonder resultaat: ligging niet ideaal, appartement te klein, balkon te klein, altijd was er wel iets wat maakte dat het net niet was wat wij wilden. We hadden ons inmiddels wel ingeschreven voor het complex dat in de Hoofdstraat wordt gebouwd (Pets Place), maar daarvan zijn nog steeds geen gegevens beschikbaar. 

Ik had al een paar keer tegen Tineke gezegd: mijn grootste wens zou zijn een penthouse in één van de gekleurde flats aan het fietspad naar het park. Een ideale locatie voor als je wat ouder wordt: park in de buurt (rollatorproof), idem winkels en medische voorzieningen. 

Afgelopen dinsdag was het zover: een penthouse in de gele flat (de huurflat) werd te koop aangeboden. Het blijkt dat het complex een nieuwe eigenaar heeft die de appartementen waaruit huurders vertrekken meteen gaat verkopen. 

Tineke zag het dinsdagavond al op Funda staan, maar ze hield het eerst voor zich: de schok was te groot. 😂 

Woensdag, tijdens een fietstocht rond Apeldoorn, vertelde ze het. Onder de rook van Beekbergen zijn we meteen op het eerste de beste bankje neergestreken om de makelaar te bellen voor een bezichtigingsafspraak. 

Vrijdagochtend was het zover. We waren het er meteen over eens: dit wordt ons appartement. Helaas was dat enigszins te voorbarig, er waren kapers op de kust: diezelfde middag nog twee bezichtigingen. We wisten dus dat we snel moesten handelen en hebben meteen een scherp bod gedaan. Scherper dan de anderen die ook geboden hadden, zo later die middag bleek. Met als resultaat dat wij morgen de concept-koopovereenkomst mogen tekenen.  

Op 28 september vindt de overdracht plaats. Vanaf dat moment kunnen we aan de slag in ons nieuwe onderkomen: De Maaier 133. 

De komende weken hebben we alleen nog maar tijd om rigoreus op te ruimen: een mens verzamelt wat in veertig jaar. En daarna ons optrekje hier in de verkoop. 

Saillant detail:
In augustus 1968 verliet ik mijn ouderlijk huis en ging op kamers in Beekbergen (in verband met mijn eerste baan bij Philips Electrologica in Apeldoorn).
Precies vijftig jaar later zetten wij in datzelfde Beekbergen het proces in gang dat leidde tot de aankoop van onze nieuwe woonstek.