Een onverwachte ontmoeting

Vanochtend, tijdens onze wandeling naar Echten, kwamen we vanuit het bos op een verharde weg. Omdat we over nogal modderige paden hadden gelopen, stampten we onze schoenen schoon. Wat uiteraard met het nodige lawaai gepaard ging.
Opeens kwamen er, zo uit het niets, twee Rottweilers aanrennen, waarschijnlijk gealarmeerd door ons gestamp. Geen baasje te bekennen.
Later vertelde een mevrouw, die haar hond uitliet, dat ze afkomstig waren van een boerderij, een paar honderd meter verderop. Ze schijnen zichzelf regelmatig in het bos uit te laten. Daarvoor moeten ze zelfs over de loopplank van een stuw in het Oude Diep.

Wij zijn niet bang voor honden, maar ik kan me voorstellen dat anderen daar toch wel van schrikken. Nadat we ze even hadden aangehaald, verloren ze snel hun belangstelling voor ons. Ik wilde echter nog even een foto van ze maken, maar hoe we ze ook probeerden te roepen: geen aandacht meer.
Totdat ik, gewoon voor de grap, ‘Worst!’ riep. Daar kwamen ze aanrennen 😂