Vlag

Vanmiddag zag ik tijdens onze fietstocht een vlag in de berm staan. Een vrolijk wapperende driekleur.

In mijn hoofd ontstond op dat moment een associatie met de oriënteringsritten die we vroeger met mijn ouders reden. Daar stonden ook vlaggen in de berm: de groene vlag was een routecontrole, de blauwe een tijdcontrole. Of zoiets.

Over die oriënteringsritten heb ik ooit een stuk geschreven als onderdeel van mijn levensverhaal: https://kasperkombrink.nl/orienteringsritten/

Die ritten moesten voldoen aan het KNMV-reglement. Dat boekje hadden wij tijdens een rit dus altijd bij de hand.

Wat jammer dat we zoiets niet bewaard hebben. Het is ooit waarschijnlijk bij het oud-papier terechtgekomen. Maar er zou natuurlijk best een afdruk van het boekje te vinden kunnen zijn op internet of anders zou het misschien nog ergens te krijgen zijn.

Thuisgekomen ben ik meteen gaan googelen en inderdaad, bij boekwinkeltjes.nl was het nog te krijgen. En zowaar de uitgave 1961. Precies de goede.