Honderd dagen

Op 10 mei van dit jaar besloot ik met mezelf een challenge aan te gaan: 30 dagen geen druppel alcohol drinken.
Tot die datum dronk ik elke avond 2 à 3 glazen wijn en tussendoor ook regelmatig een biertje.
Mensen vragen regelmatig waarom ik deze uitdaging ben aangegaan. In de eerste plaats omdat ik wilde aantonen niet verslaafd te zijn. Daarnaast was ik heel benieuwd om te ervaren wat het niet nuttigen van alcohol met me zou doen.
Het laatste is niet echt gelukt: het is lastig om mezelf te vergelijken met diezelfde mezelf van een maand eerder.
Wat het eerste betreft:
Omdat ik na die dertig dagen niet de geringste behoefte voelde om weer ‘naar de fles te grijpen’, besloot ik voorlopig gewoon door te gaan, met als resultaat dat ik vandaag kan vieren dat ik honderd dagen alcoholvrij ben.
Tenslotte: ik ga er echt niet vanuit dat ik nooit meer drink, maar voorlopig ga ik nog even door. Voor hoelang? Geen idee.